• Whitening termékeink

  Az alábbiakban található válaszok a fogfehérítő hatású fogkrémre, és nem professzionális, valamint vény nélkül kapható fogfehérítő termékekre vonatkoznak.

  Milyen otthon is elvégezhető fogfehérítő kezelések léteznek?
  Egy fogkrém naponta két alkalommal történő használata klinikailag bizonyítottan hosszabb fehérítő és fényesítő hatást eredményez.

  Mi a fogfehérítő hatású fogkrémek hatásmechanizmusa?
  A fogfehérítő hatású fogkrémek elősegítik a fogak felszínén található elszíneződések eltávolítását, amit általában enyhe dörzsölő hatás révén (az elszíneződés „lecsiszolásával”), és/vagy kémiai színtelenítő hatású összetevő révén érnek el, ami az elszíneződés meglágyításával elősegíti annak fogmosás során történő eltávolítását.

  Hogyan befolyásolják a fogfehérítő termékek a fogak egészségi állapotát?
  Amennyiben betartják a gyártó utasításait, a fogfehérítő hatású fogkrémek használata biztonságos.

  Mennyire biztonságos a fogfehérítő hatású fogkrémek gyakori használata?
  A fogfehérítő hatású fogkrémek napi használata általában biztonságos, azonban azt javasoljuk, hogy minden esetben olvassa el a gyártó utasításait.

  Mit jelent az Illumipearls™ technológia?
  Az Illumipearls™ technológia az AQUAFRESH fogfehérítő hatású fogkrémjeiben alkalmazott módszer az elszíneződések eltávolítására és a fogak fehérítésére, valamint ragyogóbbá tételére. Aluminát (enyhe dörzsölő hatású összetevőt) és nátrium-tripolifoszfátot (STP) tartalmaz, ami hozzákötődik az elszíneződéshez és meglágyítja azt, aminek hatására könnyebben eltávolíthatóvá válik. A fogfehérítő hatáshoz az alumina dörzsölő hatása és az STP kémiai hatása egyaránt hozzájárul.

 • Szakértői tanácsok a gyermekek fogaival kapcsolatban

  A fluorid jótékony vagy káros hatású a gyermekem fogaira?
  A fluorid véd a fogszuvasodás ellen és megakadályozza a lyukas fogak kialakulását. A Brit Fogászati Szövetség ezért olyan fogkrém használatát javasolja, ami megfelelő mennyiségű fluoridot tartalmaz.

  Hány éves korában célszerű a gyermekeket fogorvoshoz vinni?
  Minél korábban hozzászokik a gyermeke a fogászati rendelőhöz, annál jobb. Ezért a legjobb, ha már az első fogak megjelenését követően elmennek a fogorvoshoz, és ezután félévente rendszeresen visszatérnek.

  Hogyan és mikor bújnak ki a tejfogak? Mikor esnek ki a tejfogak?

  A válasz igen egyszerű: amikor úgy gondolják. Ez általában a gyermek 6 éves kora körül történik, amikor maradandó fogaik kezdenek kibújni. Ugyanakkor a tejfogak egészségi állapotának megőrzése nagyon fontos, mert ha túlságosan hamar kihullanak, ez hatással lehet a maradandó fogak további fejlődésére is.