• Milyen gyakran van szükség a fogmosásra?
  Naponta két alkalommal (reggel és este) ajánlott fogat mosni, de a fogmosások száma ne haladja meg a napi 3 alkalmat.

  Hogyan őrizhető meg a fogak egészségi állapota?
  Fogainak egészségi állapotát úgy őrizheti meg, ha naponta két alkalommal 2 percen keresztül fluoridtartalmú fogkrémmel mos fogat.

  Az Amerikai Fogászati Szövetség (American Dental Association) a fogmosás mellett a következőket is javasolja:

  • Használjon naponta fogselymet
  • Fogyasszon egészséges élelmiszereket, és csökkentse a fő étkezések közötti nassolások számát, valamint a cukortartalmú italok fogyasztását
  • Háromhavonta (illetve a sörték kopásától függően gyakrabban) cserélje le fogkeféjét
  • Járjon rendszeresen fogorvosi ellenőrzésekre

  Mi a helyes fogmosás technikája?
  (Az Amerikai Fogászati Szövetség ajánlásai alapján)
  A helyes fogmosási technika:

  • Helyezze a fogkefét a fogínyhez képest 45 fokos szögben.
  • Mozgassa a fogkefét rövid (egy fog szélességének megfelelő) előre és hátra irányuló mozdulatokkal.
  • Mossa meg a fogak külső és belső, valamint a rágó felszíneit.
  • A metszőfogak belső felszínének megtisztítása érdekében állítsa függőleges állásba fogkeféjét, és végezzen függőleges irányú mozgásokat.
  • Mossa meg nyelvének felszínét is a baktériumok eltávolítása és a friss lehelet elősegítése érdekében.
  • A metszőfogak belső felszínének megtisztítása érdekében állítsa függőleges állásba fogkeféjét, és végezzen függőleges irányú mozgásokat.
  • Mossa meg nyelvének felszínét is a baktériumok eltávolítása és a friss lehelet elősegítése érdekében.

   

  Az AQUAFRESH® fluoridtartalmú fogkrém?
  Igen, az AQUAFRESH® fogkrémek fluoridot is tartalmaznak. A fluorid legfontosabb tulajdonsága, hogy hatékonyan képes megakadályozni a fogszuvasodás kialakulását.

   

  Biztonságos a fluorid használata?
  A fluorid számos, világszerte forgalmazott fogszuvasodás elleni és szájhigiéniai termékben megtalálható. A hosszú évek során a klinikai és rutin felhasználás során szerzett tapasztalatok és biztonságossági adatok alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a fluorid szájüregi egészségügyi termékek formájában történő használata teljesen biztonságos.

  Az Aquafresh® szájápolási termékeiben található fluorid mennyisége megfelel a szabályozási előírásoknak és a tudományos bizottságok által meghatározott határértékeknek. Az Aquafresh® márkájú termékek fluoridtartalmával kapcsolatban nem merülnek biztonságossági problémák, ha a termékeket a címkén található használati utasításnak megfelelően alkalmazzák.

  Mit érdemes tudni a fogíny egészségéről?
  Az egészséges fogakhoz a fogíny egészsége is fontos, ugyanis a fogínyproblémák a fogak kihullását okozhatja.


  Az Aquafresh tartalmaz triclosan-t?

  Nem, az Aquafresh összetevői között nem található meg triclosan. A GSK szájápolási termékei nem tartalmaznak triclosan-t.

 • Az alábbiakban található válaszok a fogfehérítő hatású fogkrémre, és nem professzionális, valamint vény nélkül kapható fogfehérítő termékekre vonatkoznak.

  Milyen otthon is elvégezhető fogfehérítő kezelések léteznek?
  Egy fogkrém naponta két alkalommal történő használata klinikailag bizonyítottan hosszabb fehérítő és fényesítő hatást eredményez.

  Mi a fogfehérítő hatású fogkrémek hatásmechanizmusa?
  A fogfehérítő hatású fogkrémek elősegítik a fogak felszínén található elszíneződések eltávolítását, amit általában enyhe dörzsölő hatás révén (az elszíneződés „lecsiszolásával”), és/vagy kémiai színtelenítő hatású összetevő révén érnek el, ami az elszíneződés meglágyításával elősegíti annak fogmosás során történő eltávolítását.

  Hogyan befolyásolják a fogfehérítő termékek a fogak egészségi állapotát?
  Amennyiben betartják a gyártó utasításait, a fogfehérítő hatású fogkrémek használata biztonságos.

  Mennyire biztonságos a fogfehérítő hatású fogkrémek gyakori használata?
  A fogfehérítő hatású fogkrémek napi használata általában biztonságos, azonban azt javasoljuk, hogy minden esetben olvassa el a gyártó utasításait.

  Mit jelent az Illumipearls™ technológia?
  Az Illumipearls™ technológia az AQUAFRESH® fogfehérítő hatású fogkrémjeiben alkalmazott módszer az elszíneződések eltávolítására és a fogak fehérítésére, valamint ragyogóbbá tételére. Aluminát (enyhe dörzsölő hatású összetevőt) és nátrium-tripolifoszfátot (STP) tartalmaz, ami hozzákötődik az elszíneződéshez és meglágyítja azt, aminek hatására könnyebben eltávolíthatóvá válik. A fogfehérítő hatáshoz az alumina dörzsölő hatása és az STP kémiai hatása egyaránt hozzájárul.

 • A fluorid jótékony vagy káros hatású a gyermekem fogaira?
  A fluorid véd a fogszuvasodás ellen és megakadályozza a lyukas fogak kialakulását. A Brit Fogászati Szövetség ezért olyan fogkrém használatát javasolja, ami megfelelő mennyiségű fluoridot tartalmaz.

  Hány éves korában célszerű a gyermekeket fogorvoshoz vinni?
  Minél korábban hozzászokik a gyermeke a fogászati rendelőhöz, annál jobb. Ezért a legjobb, ha már az első fogak megjelenését követően elmennek a fogorvoshoz, és ezután félévente rendszeresen visszatérnek.

  Hogyan és mikor bújnak ki a tejfogak? Mikor esnek ki a tejfogak?

  A válasz igen egyszerű: amikor úgy gondolják. Ez általában a gyermek 6 éves kora körül történik, amikor maradandó fogaik kezdenek kibújni. Ugyanakkor a tejfogak egészségi állapotának megőrzése nagyon fontos, mert ha túlságosan hamar kihullanak, ez hatással lehet a maradandó fogak további fejlődésére is.