A CUKROK LEBONTÁSÁBÓL SZÁRMAZÓ SAVAK –KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK 

Bemutatjuk az AQUAFRESH Sugar Acid Protection fogkrémeket, amelyek védenek a cukrok lebontásából származó savak támadásaitól.

Az egész család szájüregi egészségének biztosítása – ez mindig is az AQUAFRESH fogkrémmárka céljai között szerepelt. A Sugar Acid Protection fogkrémek megerősítik, és aktívan védik a fogakat a fogszuvasodást okozó, mindennapos a cukrok lebontásából származó savak hatásaival szemben.

Mi ez és hogyan működik?
Az AQUAFRESH Sugar Acid Protection fogkrémek a fogak önvédelmi mechanizmusait erősítik. Aktív fluoridtartalmuk a fogzománc felszínéhez kötődik, és megvédi a fogakat a cukrok lebontásából származó savakkal szemben. A fluorid friss ásványi anyagok beépülésének elősegítése révén képes megelőzni a fogszuvasodást, amelynek hatására a fogak erősebbé válnak.

A cukrok lebontásából származó savak elleni védelem legfontosabb jellemzői
Captain Aquafresh

Miért van szükség a cukrok lebontásából származó savak elleni védelemre?
Mindannyian szeretünk egy kis cukrot fogyasztani, azonban ha túl sok cukrot eszünk, azzal veszélyeztetjük fogaink épségét. Kutatások kiderítették, hogy az utóbbi időben nemcsak étkezési szokásaink, hanem az elfogyasztott ételek típusai is megváltoztak. Ételeink soha nem látott mennyiségben tartalmaznak cukorféléket, ezért rendkívül fontos, hogy megértsük, hogyan lehet aktívan megvédeni fogainkat a cukrok lebontásából származó savak és a fogszuvasodással szemben.

Milyen hatással vannak a cukorfélék a fogaimra?
A cukorféléket a szájüregben élő baktériumok savakká bontják le, amelyek képesek feloldani a fogak felszínén található védőhatású ásványi anyagokat. A cukrok lebontásából származó savak idővel kioldják a fogak ásványianyag-tartalmát, ami fogszuvasodáshoz vezet.

Mit tehetek, hogy korlátozzam a cukorfélék fogyasztásának a fogakra gyakorolt hatásait?
Először is: minél kevesebb cukrot fogyaszt, annál alacsonyabb lesz a fogszuvasodás kialakulásának kockázata. Mindnyájan tudjuk, hogy a sütemények és az édességek sok cukrot tartalmaznak, de ’rejtett’ cukortartalma még azoknak az ételeknek is lehet, amelyekről nem is gondolnánk. Pontosan az teszi meglepővé és különlegessé ezeket az ételeket, hogy ’rejtett’ cukortartalmuk van. Háromféle ételtípus létezik, amelyek képesek megnövelni az étkezés során fogyasztott cukormennyiséget:

  • Az édes ételek, például a cukorkák, sütemények, tésztafélék.
  • A feldolgozott ételek, amelyek hozzáadott cukrot tartalmaznak, például a gabonafélék és a főzőszószok.
  • Az összetett szénhidrátokat tartalmazó ételek, például a péksütemények és a tésztafélék, amelyek cukortartalma már a szájüregben felszabadulhat.

Ha védelmet szeretne a rejtett cukrot tartalmazó ételek hatásai ellen, használjon AQUAFRESH Sugar Acid Protection fogkrémeket.

Bemutatjuk az alábbi AQUAFRESH Sugar Acid Protection fogkrémeket:

Aquafresh sugar acid protection toothpaste products