Hozzáférés

A GlaxoSmithKline messzemenően elkötelezett amellett, hogy honlapja és annak tartalma a látogatók lehető legszélesebb köre számára hozzáférhető légyen, a látogatók képességeitől függetlenül.

Hiszünk benne, hogy honlapunk megfelel, illetve meg is haladja a World Wide Web Consortium Web Accessibility Initiative (WCAG WAI) 2.0 irányelveinek A-szintű kritériumait.

Szövegméret

Böngészője szövegméret opciójának használatával Önnek lehetősége van a honlap szövegméretének módosítására: a legtöbb böngészőben ez a lehetőség a View (Nézet) menü Szövegméret (Text Size) menüpontjának kiválasztásával, illetve a Ctrl + és Ctrl – billentyűkombinációk használatával érhető el.

Link szöveg

Valamennyi hiperlink önmagában is értelmes, hiszen az eltérő formázásnak köszönhetően minden hiperlink egyértelműen kiemelkedik a szövegtörzsből.

JavaScript-függetlenség

Ahol JavaScript-et vagy egyéb scripteket használunk navigációs vagy funkcionális célra, minden esetben beépítettünk egy alternatív mechanizmust is arra az esetre, ha az Ön böngészője esetleg nem támogatná ezeket a scripteket.

Színkontraszt

Számos szöveg- és háttérszín-kombinációt kipróbálva a honlapon megfelelő kontraszttal rendelkező kombinációt használunk, és a honlapon nem szerepel olyan információ, amit kizárólag színek határoznak meg.

Stíluslapok

Az oldalak prezentációit Cascading Style Sheets (CSS) módszerrel szabályozzuk, a tartalomhoz pedig megfelelően strukturált kulcsot használtunk. Ha a stíluslapok nincsenek támogatva vagy ki vannak kapcsolva, a honlap ebben az esetben is hozzáférhető és olvasható marad.
PDF-ek

Honlapunkon számos esetben a PDF-dokumentumok HTML-változatait is közzétesszük. Ha azonban a PDF-dokumentumok képernyőn történő megjelenítését lehetővé tevő programot szeretne használni, kérjük látogassa meg az Adobe Accessibility Resource Center oldalt.