Gyermek Fogkefék

 • A fogorvosok azt tanácsolják, hogy a fogkeféket háromhavonta cserélje le, mivel a sörték végei elhasználódnak és így az íny és fogak károsodását okozhatják, valamint a fogkefe fején baktériumok szaporodhatnak el.

 • Ahogy a gyerekek nőnek, úgy nő a szájuk és kezük is. Az Aquafresh gyermekfogkeféi alkalmazkodnak a gyermek szájápolási fejlődéséhez. Néhány gyermekfogkefe, mint például a Little Teeth sörtéi puhák, hogy gyengéden tisztítsanak és védjék az érzékeny ínyeket. Ahogy a gyermek nő, egyre hosszabb sörtékre van szükség, hogy beérjenek a fogak közötti résekbe.

 • Magától értetődőnek tűnik, de a kórokozók terjedésének csökkentése érdekében a gyermekek fogkeféjét álló helyzetben kell tárolni és hagyni a levegőn megszáradni, távol a wc-től és a mosdókagylóból kifröccsenő víztől.

 • A kórokozók terjedésének megakadályozása érdekében a gyermek mossa meg a kezét, mielőtt a fogkeféjét megfogja. A gyermek fogkeféjét a használat előtt és után leöblítheti, hogy tisztán tartsa.

 • Néhány fogkefének, például az Aquafresh Little Teeth fogkefének van egy kis műanyag sapkája, ami megvédi a sörtéket. Különböző színekben és figurákkal kaphatók, így segítik a gyermekek elköteleződését a szájápolás iránt.
  A baktériumok műanyag sapkán belüli elszaporodásának megakadályozására le kell őket cserélni a fogkefével együtt, háromhavonta.

 • A baktériumok és kórokozók terjedésének megakadályozása érdekében az a legjobb, ha új fogkefét vásárol a gyermek betegsége után. Amíg gyermeke beteg, addig fogkeféjét az egyéb családtagok fogkeféitől elkülönítve kell tárolni.

 • A fogak nem mindig úgy nőnek, ahogy mi szeretnénk. Átfedhetik egymást, vagy nőhetnek rossz irányba. Így néha a fogorvos javasolhatja fogszabályzó felhelyezését a fogak kiegyenesítése céljából. A fogszabályzó lehet kivehető vagy rögzített. A kivehető változatot egy műanyag lap rögzíti a szájban drótokkal és klippekkel, és kivehető tisztítás céljából vagy sportolás előtt. A rögzített fogszabályzó esetén a fogorvos minden foghoz odaragaszt egy fém alkatrészt és azokon átvezet egy drótot. Bármelyiket is választja, rendkívül speciális tisztítást igényel. Hosszabb sörtéjű fogkefe megkönnyíti a fogközök tisztítását. A napi kétszeri fogmosáson kívül egy fluoridtartalmú szájvíz segíthet tisztán tartani a fogszabályzót.

 • Mivel a fiatal száj és fogak változnak, a hosszabb sörtéjű fogkefék, mint például az Aquafresh Big Teeth megkönnyíti a fogközök és a hátsó fogak elérését.

 • A puha sörtéjű fogkefék, mint például az Aquafresh Little Teeth és Big Teeth vékonyabb sörtékkel rendelkeznek, hogy gyengéden tisztítsák a fogakat és csökkentsék az ínysérülések kockázatát. A közepes vagy kemény sörték vastagabbak és merevebbek, ezek a kevésbé érzékeny fogakhoz valók.

 • Néhány gyermekfogkefe, mint például az Aquafresh Little Teeth és Big Teeth hajlékony nyakkal rendelkezik, amelynek elhajlása megakadályozza a túl nagy erő kifejtését. A puha sörtéjű fogkefék használata szintén csökkenti az íny sérülését.

 • Fogmosás után bátorítsa a gyermeket arra, hogy köpjön, de ne öblítsen. Így a fluorid tovább védheti a fogait. De kérjük, tartsa észben, hogy a gyermeknek nem szabad lenyelnie a fogkrémet. A kicsi gyermekeknek nehézséget okoz a kiköpés.