Gyermek Fogkrémek

 • Melyik a legjobb fogkrém a gyermekem számára?

  A gyermek fogkrémek különböznek a felnőtt fogkrémektől. Ahogy a gyermek szájürege fejlődik, mindig különböző mennyiségű fluoridra van szüksége a fogak és íny egészségének fenntartásához. Előfordul azonban, hogy a gyermekeknek ugyanolyan fluorid szintre van szükségük, mint a felnőtteknek, ha a fogszuvasodás kockázatának jobban ki vanak téve. Fogorvosa meg tudja mondani, hogy az Ön gyermeke számára milyen fluoridtartalmú fogkrém használata javasolt.

  Az Aquafresh Gyermekeknek való termékek: Little Teeth, Big Teeth termékeken található életkorjelölések segítenek megtalálni a legmegfelelőbb fogkrémet gyermeke számára.

 • Mennyi fogkrémet rakjak a gyermekem fogkeféjére?

  A 3 évesnél fiatalabb gyermekek egy kenésnyi gyermekeknek való fluoridos fogkrémet, a 3 évesnél idősebbek pedig borsónyi mennyiségű fluoridos fogkrémet használjanak (hacsak a fogorvos nem javasolja a nagyobb fluoridtartalmú fogkrém használatát).

 • Mit kell tennem, ha gyermekem lenyeli a fogkrémet?

  Fontos, hogy a kisgyermekek szülői felügyelet mellett mossanak fogat, és a fogkrém ne legyen a gyermek által elérhető helyen, hogy csökkentsük a lenyelt mennyiséget.
  Fogmosás után a gyermeknek ki kell köpnie a fogkrémet - de öblíteni nem kell, hogy a fluoridos fogkrém továbbra is kifejthesse fogvédő hatását.

  Ha a 7 éven aluli gyermekek rendszeresen túl sok fogkrémet nyelnek le, abban az időszakban, amikor maradandó fogaik fejlődnek, fennállhat a fluorosis kialakulásának veszélye. Ha túl nagy mennyiségű fogkrémet nyelt le a gyermek, keresse fel orvosát.

 • Mikortól megfelelő egy gyermek számára a felnőtt fogkrém használata.

  A felnőtt fogkrémek nagyobb mennyiségű fluoridot tartalmaznak, és néhány esetben a kisgyermekeknek ugyanilyen fluoridtartalomra van szükségük, ha magas a fogszuvasodás kockázata. Fogorvosa meg tudja mondani, hogy az Ön gyermeke számára milyen fluoridtartalmú fogkrém használata javasolt.
  Az európai irányelvek 0-3 éves korú gyermekek számára az 1000ppm fluoridtartalmú fogkrémekből egy kenésnyi használatát javasolják. 4 éves és annál idősebb gyermekek számára az 1400ppm fluoridtartalmú fogkrém használata javallott.

 • Mi a különbség az ízesített és a mentolos gyermekfogkrém között?

  A kicsik szája rendkívül érzékeny és néhány gyermek nem szereti a mentolos ízt, ezért néhány gyermekfogkrém gyümölcsös ízesítésű, ezek között vannak fluoridot tartalmazók és fluoridmentesek.
  Azonban a gyengéd vagy enyhe mentolos ízesítésű fogkrémek, mint például az Aquafresh Little Teeth vagy Big Teeth fogkrémek megkönnyítik a felnőtt fogkrémre történő váltást, amikor eljön az ideje.

 • Honnan tudhatom, hogy gyermekem elegendő fluoridhoz jut-e?

  A fluorid segít megelőzni a fogszuvasodást. A fluorid kis mennyiségben előfordul a természetben bizonyos ételekben, és ivóvizekben változó mértékben. A vízszolgáltatótól megtudhatja, hogy az Ön lakóhelyén pontosan mennyi fluoridot tartalmaz az ivóvíz, mivel ez területenként változó.

  Az európai irányelvek minden gyermek számára a fluoridtartalmú fogkrémek használatát javasolják, fogorvosa meg tudja mondani, hogy az Ön gyermeke számára milyen fluoridtartalom a megfelelő. Ha az Ön gyermekénél nagyobb a fogszuvasodás veszélye, fogorvosa fluoridpótlást is javasolhat.

 • Van fluorid az ivóvizünkben?

  A fluorid kis mennyiségben előfordul a természetben sok ételben, és változó mennyiségben bizonyos ivóvizekben, de ez területenként változó. A vízszolgáltatótól megtudhatja, hogy az Ön lakóhelyén pontosan mennyi fluoridot tartalmaz az ivóvíz. Ha az Ön lakóhelyén fluoridos a víz, akkor is fluoridos fogkrémet ajánlatos használnia, hogy megóvja gyermeke tejfogait.